Shut up and Contemplate!

A symposium on the philosophical foundations of our knowledge of Nature

Das Shut up and Contemplate! Symposium ist eine öffentliche und kostenlose Veranstaltung, welche eine Verbindung zwischen der Naturwissenschaft und ihrem philosophischen und sozioökonomischen Kontext schaffen möchte. Acht WissenschafterInnen werden Vorträge in englischer Sprache halten, deren Themen von Karl Poppers Wissenschaftstheorie über die sozial Auswirkungen der Forschung bis zum philosophischen Problem der Interpretation der Quantenmechanik reichen werden.

Weitere Informationen auf shutupandcontemplatesymposium.wordpress.com.

The Shut up and Contemplate! Symposium is a free public event aiming at establishing connections between natural science and its philosophical and socio-economical context. There will be eight expert speakers giving talks on topics ranging from the theory of the scientific method by Karl Popper via the social impact of research to the philosophical problem of the interpretation of quantum mechanics.

The talks will be held in English. Further information on shutupandcontemplatesymposium.wordpress.com.